El món dels jocs de paraules ha estat recentment enlluernat per l’aparició d’un nou joc català anomenat “Mot-li“. Aquest joc, creat per RodaMots i promogut per VilaWeb, s’ha convertit ràpidament en una sensació entre els aficionats als jocs de paraules en català.

mot-li

Què és el Mot-li?

El Motli és un joc de l’estil de Wordle en Català, però amb algunes diferències clau que el fan únic. A diferència del Wordle, on sempre s’ha d’endevinar paraules de cinc lletres, el Mot-li varia la llargada de les paraules cada dia, oscil·lant entre quatre i nou lletres. Aquesta variabilitat afegeix un repte addicional i fa que cada dia sigui una experiència nova.

mot-li

Característiques principals:

  • Variabilitat en la llargada de les paraules: Cada dia, els jugadors s’enfronten a paraules d’una llargada diferent, des de quatre fins a nou lletres.
  • Flexibilitat en la disposició de lletres: El joc permet als jugadors canviar l’ordre de les lletres segons la seva elecció, proporcionant una major llibertat estratègica.
  • Component educatiu: Un cop completat el joc, es mostra la definició de la paraula endevinada, així com informació addicional sobre la seva etimologia, usos i curiositats. Aquesta característica fa que el joc sigui una eina educativa, ideal per a aquells que aprenen català o volen ampliar el seu vocabulari.

Per què jugar al Motli?

A més de ser una forma divertida de posar a prova les teves habilitats lingüístiques, el Mot-li ofereix una oportunitat única d’aprendre i descobrir nous mots en català. Amb la seva funció educativa, el joc pot ser una eina valiosa per a les escoles i per a aquells que estan en el procés d’aprendre la llengua.

partida de molt-li

El Mot-li no és només un altre joc de paraules; és una celebració de la riquesa i diversitat del català. Amb la seva combinació única de repte i educació, aquest joc està destinat a ser un clàssic entre els aficionats als jocs de paraules. Si encara no ho has provat, no esperis més i uneix-te a la febre del Mot-li!

Molt-li a les xarxes

El compte oficial de VilaWeb va fer ressò del seu nou llançament a TikTok i a Twitter (o X)

@vilaweb

📲 Descobriu la paraula amagada al Mot-li!, el nou #joc de VilaWeb!

♬ Aesthetic – Gaspar

Altres jocs d’interès

Font d’informació: VilaWeb, betevé i Rodamots.

4.7/5 - (3 votacions)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *